Thursday, May 17, 2012

School Memories?

Hello hello... Sekarang ni kat twitter rancak kemain orang dok cakap pasal memori sekolah memasing. Suka aku baca, ada yang best, lawak macam-macamlah sebab pengalaman setiap orang mana sama kan? Ada yang macam ni ada yang macamtu adalah macam-macam. So, mula-mula aku pun macam fikirlah "aku ada ke memori waktu sekolah?" -_-  serius mula-mula aku macam naaah, takde sangat kot. Tapi lepas diingat balik, adalah weyh! Gila takde, kalau takde apa aje aku buat kat sekolah tu? Takkan aku pergi sekolah cam mayat pulak an? -__-  Terkenang balik waktu sekolah rendah, tadika, menengah tup tup aku dah 20 dah weyh :') sobs sobs, dah besar dah Nur Ezza kan? Dulu pergi sekolah padah comot aje, ada makanan tumpah tumpahlah kat tudung, kasut tak basuh kapur aje -_-  hahaha, kenangan kot semua tu. :')

Bila teringat semua tu, aku teringat kat kawan-kawan sekolah aku. :'(  Ramai. Tapi rasanya paling rindu yang sekolah menengahlah kot, sebab 5 tahun  stay sekolah sama, sekolah rendah aku banyak pindah so maybe ada antara diorang tak ingat agaknya aku ke kan. hahaha..

Masa habis UPSR, maknanya dah tamat sekolah rendah dapat surat masuk sekolah dekat gila -_- SMK Telok Mas. Dapat masuk asrama. :) Punyalah suka sebab memang nak gila-gila duduk asrama. Mulanya nak sangat masuk Sekolah Asrama Tun Fatimah, sebab dulu duduk JB kalau jalan mesti abah tunjuk sekolah tu suruh masuk, nak buat camne an takde rezeki UPSR dapat 4 aje A. :')

Dapat masuk asrama pun dah happy dah. Abah ni memang jenis buat benda kene awal, so datanglah mendaftar awal serius punya awal -__-  masa daftar tu takde ramai sangat orang -.- dapatlah dorm 4. Lepastu dapat kelas 1 Teta. Kat sini tak ingat sangat kenangannya sebab lepastu aku tukar masuk dorm 6 dengan sorang akak ni & dapat masuk kelas 1 Omega. Dapat lompat, hehe.

Aku malas nak cerita apa jadi sebab panjaaanglah weyh -_- Aku nak cerita pasal kawan kawan aku ni :)

Hai awak. Awak rasanya saya kenal dulu kat asrama tu an? Yelah awak duduk sebelah katil saya an?

Nur Fasihah Mohamad. :) Yang belah kiri tu. *sorry awak kene curi gambar dalam fb, yelah bape tahun kita tak jumpa an? :(

Seha. Rindu kau sangat-sangat tahu tak? Kita ni asyik berbual dalam telefon aje :( Rindu rindu rindu. Bila nak jumpa? Time kau ada waktu, aku pulak tak boleh. :(

Seha ni baik orang dia. Dia kelakar, kadang-kadang pun nakal. Ingat lagi kitaorang suka peegi public phone bawah hostel lepastu main call call kawan seha, aku lah kan kene cakap -_- kacau kawan-kawan dia sampai kawan dia marah, haha. Sorry kawan seha yang jadi mangsa :)  Seha pandai, dia duduk kelas 1st takdelah cam aku -_- tapi dia tak sombong pun. Aku sayang dia :) Heee, seha seha. Ingat tak kita pegi tengok cerita "Lady Boss" memalam kat bilik tv? Lepastu sir *ketua warden datang serbu dah kene tahan, macam tahanan bagi nama lepastu kan biro biro lelaki pun ada sibuk tengok. :P

HAPPY BIRTHDAY!! *POOOOOOOON* bunyi tiup benda yg keluar kertas gulung2 tu -_-

Hehehe, awak dah 20 an ^_^  kalau baca ni waktu birthday happy happy birthday. Semoga sihat selalu, ceria and gembira bahagia dengan si dia yang sampai laah ni aku tak tahu pun siapa -_- siap nak rahsia rahsia an. Love you. Bahagia kau, bahagia jugak aku.. Tumpang sekaki.. hahaha  (kalau baca before birthday, err err bukak balik time birthday kau) hahaha.. 

Dalam dorm tu jugak jumpa sorang budak ni. Mula-mula aku kenal nama dia aje dulu sebab dia takde dalam dorm tu. hahaha, aku tak ingat cerita dia camne. Nama dia panjang and unik. 


Adli Ain Zulaikha. :) Haai awak. Rindu tahu tak :)

Adli ni kawan sekelas. :) Stay sama-sama satu kelas. 1 Omega, 2 Omega, 3 Omega, 4 Omega lepastu dia pindah. :( Sampai hati awak pindah sekolah an, tinggalkan saya. Sedih tahu tak?? Tahu tak adli ni minat nyanyi, dulu dia suka masuk singing competition kat sekolah tu, nanti before tu dia practise lah nyanyi. Heee... Ingat lagi waktu kelas kimia, Cikgu Zaiful maafkan kami hahaha, kita orang dok boraak borak lepastu sampai cikgu panggil tak dengar, abaikan. Kesian cikgu :(  Maaf.  

Ramaaai lagi kawan kawan sebenarnnya tapi entah kenapa nak cerita yang dua ni dulu hehe. Kalau nak cerita rasanya 3 hari 3 malam pun belum tentu habis ke tak, ye tak? Jadi ku bagi gambar untukmu lihat. 


ni Form 3 ni, sebab kat papan hitam tu ada tulis PMR haha. 


ni pun form 3 ni, jamuan raya.. :D


tentu tentu form 3 jugak -_- jamuan raya. 

okaay ni masa form 5 kat rumah Ustazah Halijah ada jamuan-jamuan. Rindu ustazah semuaa orang sekali. :)  *abaikan please muka aku, gaya aku. T__T


5 Onmega. Tu cikgu BM kita, Puan Zaliha Sanadi. Garang menang garang, tapi tengoklah hasilnya. Thanks cikgu :)


Ni raya tahun lepas ni, tu cikgu Zul. fevret jugak ni. cikgu paling sporting aje. yang ni kawan-kawan sekelas miza and syamsiah. ada lagi sorang sara tapi dia yang amek gambar ni. 




dari kiri ezza, izz, mal and iecha. Koraaang bila nak keluar lagi?? ^_^


Malyanah aka sardine. hahaha. sekarang kat Sarawak sana tu


dari kiri iecha, adli, cheeky, izz, iecha, ezza depaan sekali ni pijot. haha, ingat dulu aku dengan pijot penah makan kebab ada semut chelan bagi. T__T dahlah makan dalam gelap, lepastu tetiba rasa ada benda banyak-banyak jalan kat tangan. -_-


Malaysia's Next Top Model maybe. -_-  haha. 


ni takde pape, saje aje. hahhaa. bye bye love you.. 

Ohh, mesti tertanya aku ni kawan dengan perempuan aje ke, memilih ae? -_- tak tak, kawan lelaki ada aje cuma dulu aku kot tak berapa nak amek amek gambar ni. hahaha.. Ohh, ada lagi sorang ni, aku nak sebut nama kau tapi aku segan :P hahaha, aku rasa kau tahu kau siapa. he he he.. Thanks weyh, kau pun selalu concern pasal aku an, call aku tetibe memalam sebab nak tipu tipu aku -__-  lepastu tanya result aku, hehehe marah kalau aku mencarut kat twitter, sorry :(  tanya khabar aku, thanks weyh.. Last jumpa kau tu pun terserempak kat MP an? Demam demam pun sibuk nak tengok wayang -__-  Muksin, good luck untuk apa-apa kau buat, belajar rerajin aku tahu kau pandai dapatkan dekan sem ni weyh, aku tahu kau boleh ;) ohh, untuk team TUAH kau, semoga bertuaah selamanya.. hahaha.. (ingaat tak kau penah suruh aku tulis pasal kau? hah, dah tulis ni.. heee) :)

*koraaang set date jom jumpa... rinduuu... :(

FRIENDS FOREVER



2 comments:

seha said...

ezza :')
terharu aku.. wuwuwuw. ezza, i luv u too.. sygggg kat kau sgt.
kau kwn paling pelik aku penah ade. xmungkin aku lupakan kau! haha.
insyaAllah, one day kite jmpe ea. nnt time tu kita pegi la melempiaskan rndu yg ade. *err, cam tkot plak ayat tu. heee.
rndu kau! mmuahh! mmuah!! mmuaahhh! hahaha :)

Emm.... said...

heeeeeee, takpe orang orang yang aku sayang suka cakap aku pelik. hehehe :) love you too... nanti kita berindu rinduan sesama taau.. heeee... naah, muaah muaaah. <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my little tortoise *cuba pegang tortoise tu (guna cursor lah) --'