Friday, December 31, 2010

2010, apa yg best dan sedey?? =')

2010, apa yg best dan sedey?? =')

Answer here

GoOd Bye 2010, WElcome 2011..=)

   Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. So, macammane anda semua? Sihat, Alhamdulillah, x sihat? Makan ubat dan bawakkan banyak berehat ye.. Dah tengok tajuk an, mestilah faham. JAdi marilah kita semau bersyukur kepada Allah S.W.T sebab kita masih ada lagi kat dunia nie yer. Apa2 hal pun kita mesti bersyukur dengan tuhan dan sentiasa berterima kaseh, jgan lupa diri. Sama2 lah kita muhasabah diri ok ;)
  HAri ini hari Jummat. -____________-  mestilah korang tahu an... ok, jom kita recall balik apa2 memory masa 2010, jom2..
  Ingat lagi masa bulan 3, keputusan SPM aku keluar. Memang masa tue takut, tak boleh tidur, huh. Ingat lagi masa nak pergi ambil keputusan dan dan tue jugaklah tayar motor abah nak pancit, ngek. hehe.. Rindu sekolah lama. ='(
  Lepastue tunggu keputusan nak sambung belajar. Punyalah bongok masa tue, siap tunggu posmen datang, nak surat sampailah satu masa tue pergi cyber cafe (masa tue x de internet kt rumah), pergi check barulah dapat tahu masuk UiTM, Alor GAjah, ambil course BUsiness Studies, memang gembiralah, tapi tak sangat sebab saya lebih minat aliran Science, tapi apa nak buat an.. Tak apelah, =)
  haiih, banyak sebenarnya memory 2010 nie, ade yang sweetnyer, ade yang pahitnya biasalah an. TApi rasa2nya memang setiap tahun mesti rasa camtue lah k0t, ngeee... =)
Besok dah nak balik LEndu, nak masuk Semester 2 dah, jadi PArt 2 (budak2 sini pnggil Part, ikut sem korang)..
  New Year sambut kat mana? Aku duduk rumah je, sebab memang tak pernah pun nak sambut2 nie, laenlah sesetengah orang sebab masing2 laen2 an, mana boleh nak sama, maybe aku sambut sambil tengok tv jelah kot, haha...
  TApi apa yang penting, kita mestilah kena bersyukur sebab masih dapat lagi hidup kat dunia nie, dapat tengok macam2 perubahan (dah macam kaunselorlah pulak cakap) haha... AZam Tahun baru? Ntah, maybe mahu jadi lebey BAek daripada sekarang, transformasi ngeee.... InsyaAllah... Amin...

*KAwan2 di LEndu, jumpa anda tahun depan yep!
* Biarkan 2010 menjadi masa lalu kita, dan biarkan 2010 menjadi tahun untuk kita berubah, tapi anggaplah tahun2 sebelum ini sebagai pebgajaran kepada kita untuk kita berubah dan bla...bla...bla.. (x de idea) -____-

Wednesday, December 29, 2010

Saya Anak MAlaysia =)

  Assalamualaikum and salam sejahtera kepada korang seemua... Aku baru je lepas tengok bola, ngee...
Ok, saya  (nak guna sayalah) memang serius langsung x tahu bersukan, x tahu maen sukan =,= and memamg saya tak suka sangat pun nak maen2 sukan nie, eerr memang tak pun..  Tapi tadi an mmg smngat MAlaysia btullah an.. Kite org satu family dok kumpul dpn tv tgok MAlaysia lawan INdonesia dlam piala AFF SUZUKi. And dream comes true, MAlaysia menang!! =) sumpah suke weyh, terharu, seronok. Yelah even kite x mane bole tapi at least bile tgok pasukan negara kite sendiri maen, mmg giler kentanglah an seronok sakan. Aku seperti biasa, habes je game bukak fesbuk update status.. NAk update guna phone, phone aq tue mmg lenbap skit tenet die, so trpaksa tggu abes game, bukan ape happy yg tramat sngat.. haha, semngat x smngat aku?? Ape2 hal pun syabas skuad negara, KEEP IT UP!! Alhandulillah....
  PAling x bleh blah lah an aku nie, excited sesangat an? Tapi ape aku kisah, aku suke... SO, banggalah jadi rakyat MAlaysia. Sebab nie satu kes aku nak citer nie, nape kadang2 aku tengk ada org yg bajet die tue org putihlah, dok overseas lah, eellleehh, mnyampah aku tau, dok kat MAlaysia tapi x nak ngaku, blah lah weyh (marah nie, mmg marah) yelah psaan sangat, aku rasa korang kalau terserempak ngan manusia seperti ini mesti korang pun mnyampah an, btul x? APe2 pun ini hanay pendapat aku je ok, x mau ckap lebey2 sbb aku pun ade jugak kurangnnya.. Ok, see u next post.

* Dpat sorg pemaen bola pun ok jugak an?? ^^
* Aku baru perasaan yg arie nie ag 2 arie nak 2011 n ag 2 arie aq nk kene balik!! barang x kmas ag nie!!!!!
=)

Saturday, December 25, 2010

spelling??

AR AI ANN DEE YUU

Sape tahu ape tue???
Nggee, dah tahu tue bgus2, tapi jgan silap pulak mcam "kawan" saya ini. Ada ke die ingat saya cakap bahasa Thailand.. (klau die bace nie, abeslah) =) sennyyuummm...

Semalam kami sms (itu jelah kejenye time cuti) lpas tue saya sruh die ajar saya bahase die. Comey je bace, hehe, x pernah dengar die cakap bhse ngori die, hehe...

ok, tue je nak bgtau sbb aq tgah gatal2 nak menaip nie..

*guna "saya" pun best jugak an?? aaaawwwwww............ <3

What a Day?? ppffttt....

 Assalamualaikum and salam sejahtera semua^^.. Sihat? Ok? Alhamdulillah :) nice day... ngeeeeeeeee............
 Okay baru sedar semalam yg lagi berapa arie je dah nak blik LENDU!! (ok, mcm pelik skit sbb ddk kat mlake je, haha). Kire2 smlm rupe2nye lagi 5 arie je dah nak 2011, faham x? 2011.. ok, faham tahniah, nggeee... =D sudah2...
 Ok. tadi pergilah shopping (sngtlah an) pergi beli brg2 nak blik kolej and beli brg2 adek2 nk naek skolah, nak dduk asramalah.. (haha, biar diorg tahu cmne dduk kt asrama nnti).. Eyt, tapi jgn salah fham, dduk asrama best tau, cuma sdikit PENAT, sdikit BOSAN (too many rules babe), sdikit eerrr, pklah sndiri, muahaha... Tapi ape2 pun dduk je asrama, cuba rasai pngalaman baru ok, adek2 (terase tua disitu) klau mahu dduk asrama kene pandai jaga diri, pandai berdikari, pandai jaga diri, okay? bgus2, syunk adek2-__-
 So, okay arienie nak citer2 psal klas sayalah (saya, aawww) klas DBS 1E...

DBS 1E
 Before citer pape nak cakap pasal info klas nie, skit2lah..
* Terdiri drpd 32 org (6 boys, lebeynyer pmpuanlah, kire sndiri, hhaha)
* Klas kami =)          ( x tau mau ckap ape ag, ssoorry2)
Ingat ag wktu mule2 jumpe, klas 1st MANAGEMENT, hehe.. Masa mule2 tue aq rapat dgan AIN, (roomate kwn aq, MUNIE), ingt ag mcmne ain tlong aq mase aq lmbar bngun (giler2 lmbt bngun) nak pergi klas (maen giler, time tue pulak ade test). So, mcmnie citernyer....
   Bangun lambat, tengok phone bawah katil (makluman, saya katil atas, bygkanlah phone JATUH bawah katil), tengok2 miss call (banyak sungguh banyak), x sempat mandi, trus ke klas...

PERJALANAN KE KLAS
  Jalan dgan laju, sangat2 laju.. Ssehinggakan terjatuh di tangga (malu sangat malu) lebih memalukan ade org pak cik2 and org mude =,='''', sedang membersihkan rumput di tepi tangga (kenapa time tue jugak??).. pergi ke klas seperti yg dtunjukkan d'jadual.. Bukak pintu klas.. Eerrr, kenapa muke lecturer laen?? Kenapa budak2 nie pndang aq pelik?? =,='''' Sekali lagi kejadian yg memalukan berlaku salah kelas!! -________-
(Rupa2nya lectuter terpaksa menukar kelas kerana bilangan kelas kami pada waktu itu ramai, kelas x muat, so tukar kelas dgan bdk2 yg kelas tadi, -________- kenapa arietue jugak??)

KE KELAS, sekali lagi.. =,=
 Ain cakap klas kat (x ingt??), tmpat nyer bawah library.. Ok, tau x? Klas yg tadi tue jauh dari library?? Pergi ke library, ain ckap tggu kat susur gajah kejap ag die amek (sob...sob..~,~) terharu... Ain datang, yeah2.. Dan ke kelas...

SAMPAI KELAS, akhirnya!! =.=
 Cakap kat lecturer, (sorrry saya 'mumble' bajet supaya lecturer x brape dgar alasan aq) tp x pe, die kata ok, trus amek test, jawab dgan laju.. Lebih memalukan, masa tue jugaklah kelas aq bergabung dgan kelas DBS 1C (kenapa perlu arie tue jugak??????)

KESIMPULANNYA
 Arietue diistiharkan sebagai hari yg agak kurang bernaseb baek, -__________________________-
TANKS SANGAT2 kepada AIN (penyelamat aku!!) and ZATIE (mencube call aq tapi aq x dgar,=,=) and sesape je (aq x ingt, hehe)...



* Jgan sesekali jadi cam aq, -__________-
* Bgun awal2, naseb test arietu x kantoi, markah ok, hehe... =)

Thursday, December 23, 2010

Syukur, ALHAMDULILLAH...

 Assalamualaikun dan salam sejahtera kepada nada semua. So, amacam, sihat? Nice day? Alhamdulillah. Seperti yg korang semua rakyat Malaysia sedia maklum, bahawa arienie bdk2 yg amek PMR dah pun dpat result diorg arienie. So, akak (hehe, maklumlah yg amek result tue pun baya2 adek aq) nak ucapkan tahniah n syabaslah atas keputusan korg semua. Tak kisahlah korang dpt mcmne straight A's ke x ke apa2 hal pun yg penting korang dah berusaha an, yg mne rase2nye kurang berusaha (cam aq dulu,huhu) xpe, cuba lagi dan lagi, don't worrylah korg, SPM ade ag an, try score SPM pulak, dpat straight A's, ALHAMDULILLAH, bersyukurlah, ;) Teringat pulak aq time dulu PMR (PEPERIKSAAN MENENGAH RENDAH), percubaan x de A (hehe, sorrryyy cekgu n family), tapi Alhamdulillah time btul2 nyer dapatlah 5A, hehe.. (perasaan masa tue x sedey n biase je sbb aq tahu aq x belajar btul2 manyak maen2 so, xkanlah nak salahkan pemeriksa kertas tue pulak aq x dpt straight A kan, padan muka aq,huhu.. xpe2 dah lepas dah)...
To adek aq amin, congrat 4 ur result, x pe SPM cube ag... To Awis, gud luck 4 ur SPM result, huhu...
                                                    
 Ok2, arinie aq nak cerita2 pasal kite semua sbgai mnusia. Ape sbb utama kite di sini? Aq nak cerita2 pasal agama nie aq x pandai, sbb aq pun bnyak giler x tahu, yelah kite sbgai manusia jgn ingat kite dah pndai sikit kite dah HEBAT, sorry to say lah weyh, x pun hebat mane. Ilmu pun cetek ag, yes i admit that, aq pun masih mencari2 ilmu, ilmu utk aq bawa. Aq x tahulah kenapakan, kenapa manusia nie x pernah bersyukur dgan ape yg diorg dpt? Nak ckp lebey2 pun x boleh sbb aq pun manusia jugak. Ape2 hal pun nasihat aq sbagai kawan korang (anggaplah aq kawan, kalau x mau sudah..) macammne kite x suke skali pun dengan ape2 bende yg kite dpat, mcmne benci pun kite kat sesape, ape2, dan segala2nya, kite kena sabar, kite mesti ingat kenapa kite ddk di muka bumi nie lagi (sebagai umat ISLAM anda tahu sebabnya), x mau cakap lebey2 sbb aq pun x perfect, x pandai, n aq pun manusia jugak. So, marilah kite saling ingat meningati antara satu sama laen.
 Tertanya2 tak kenapa aq tulis camnie? Sebab tibe2 rase saket atie bile tgok ade sesetengah manusia yg hidup mereka lebih sempurna dari hidup manusia2 laen contohnya yg hidup susah, mangsa peperangan, tapi x nak langsung bersyukur dgan hidup mereka, yang mereka tahu cuma nak merungut and x pernah langsung nak appreciate hidup itu. LAgi saket atie sebab manusia itu x suke dngan apa yg diorg ade contohnya lah kan, x bersyukur dpt kereta.... (untunglah weyh, aq tggu keje yg lagi beberapa thun br bleh ade), x beruntung dpt bf/gf yg x berapa nak..... (take it or leave it, hahaha it lah pulak, dah org syang bersyukurlah x kan nak bf yg cam Aaron Aziz ke, nape Aaron?? haha, Brad Pitt atau Lisa Surihani?? korang2), x bersyukur dpat study kat dlam negara (weyh, x kisah study mane2 pun yg pnting diri kite sndiri, cam aq study kat Melaka, xde pape pun) n sebagainya malas nak cakap lebey2 sbb aq pun manusia...


Hensem gak, haha... Dah kawen jgn kacau....

Nak chantek cam die bleh x?? Dah2 syukur dgan ape kau ade, hehe... Haiihh Lisa chantek btull... ^^

Err?? haha...

Abah cakap kite (manusia mostly do this 4C)
 *COMPLAIN
 *CURSE
*CONDEMN

*CRITICS
Betul tak? Ahaks, aq pun same jugak, lalalala.... *sight

*Proud to be MUSLIM, ANAK ABAH N MAA (MOHD RADZWIL N NOR HIDAYAH), MALAYSIAN...
*ALHAMDULILLAH, masih mempunyai kudrat utk menulis di blog ini lagi...
*Mintak maaf kalau terkasar bahase ke, x suke ke, soorrryyyy taauuu... Aq jugk buat salah...

Sunday, December 19, 2010

Mana Lagi Teruk??

  Assalamualaikum n salam sejahtera.. Pelik ke? Yelah baru td update dah cepat giler update ag, hehe... Tadi aq update bende2 yg klaka, fun n best an, tapi kali nie nak citer pasal bende yg aq rasa kite sbgai mnusia mmg giler2 x suke. Apa dia? Ok, kali nak tanye korang mane yg plg teruk,

                                                  *kawan MAKAN kawan
                                                                    atau
                                                  *kawan LUPA kawan??

Dapat x? Bende nye sama melibatkan persahabatan, tapi isu nye laen sikit. Kenapa aq nk citer psal hal ini? Sebab aq gerenti kite semua bnyak kali prnah dgar kes2 mcmnie an. Tapi tuelah, aq rasa 2 perkara kat atas tue teruk giler. Ini pandangan aq lah an.

KES 1 : kawan makan kawan
: Dalam kes niekan, aq rasa kepada sesiapa yg prnah kene mesti korg dok maki hamun ke atau menyampah giler2 an kt orh yg kononnya dkatakan kawan korg tue an? Seingat aq lah an, ntah aq rasa blum ag kot prnah kene, n aq mmg mntak jauh lah bnde nie an.. Tak nak aq.. Kalau kes mcmnie kte slalu dgar yg kawan tue contohnya dok amek bf ke gf kawan diorg, nie bnyak kali dgarlah. Pastue dok knekan kwn diorg ke an. Klau kenekan tue gurauan x pe, nie klau knekan cam giler2 kejam ke an, mmg lah... Apelah mnusia?? Tapi tuelah kan, namanya manusia x prnah nak berpuas hati.. (no comments)

KES 2 : kawan lupe kawan
 : Ok. aq rasa kalau kes nie manyak kali lah an kite dah prnah dgar. Weyh, aq ckap korg mnyampah kot kat org2 mcmnie. Ok, klau misal kata mereka terlupe kite tue x pelah an, boleh d'maafkan (yelah rmai an kwn, x knlah korg dok ingt ag smua nama kwan2 korg mase tadika dulu, x an?) tapi kalau nie mmg kite dulu mmg d'katakn kamceng giler lah ngan die, siap ag tue BFF lah an (best frend forever lah, kononlah weyh) pastue bleh lak die snang2 lupe an kite cmtue je. Ok, klau x de number utk d'contact x pelah beb, x ksah tp an skrg dah mnyak giler tmpat2 yg bleh kte try, sbgai cntoh yg korg (trmasuk aq) dok maen fesbuk, twitterlah, pebende ag lah an. Ape salah juz tnye khabar ke, atau klau korg mmg bz giler korg "poke" pun jdlah, tnde korg still ag ingt kt kawan tue. Aq tulis nie bukn ape, juz untuk renungan same2 sbb aq pun rase kdang2 tue terlupe nk brtegur sapa ngan kwn2 aq yg dulu. Tapi, klau kte x start dulu sape ag ye an??

SEKADAR GAMBAR HIASAN

*To all my dearest friends, soorrryyy klau aq terlupe ke nk tegur2 ke, cam sombunk2 ke, sbb aq hanyalah mnusie biase..
*Tanks to kawan yg x prnah lupe n makan aq!! (korg mkn aq siaplah, korg lupe aq mmg nk kene hempuk!)

22 QueStIonS.....

Assalamualaikum n salam sejahtera kpd anda semua!! Arinie kite maen soal jawab nak tak? hek, okay soalan die mmg agak bodo2 skit n biaselah ini pun juz maen2 je, nak happy je2... So, enjoylah baca :

Ok, let me start first

1. First school : Tadika JAIM, Melaka.

2. Which one do you prefer most, currypuff  (epok2) or doughnut
    : Karipap!  Tapi doughnut pun sedap jugak, ;)


3. Colour of you : Black, white, red n dark blue. ;)

4.  If you have to choose between eating n sleeping which one would you choose?
      : Sleeping, ;) haha, klau dah ngantuk sangatlah an…

5.  Favourite number : Mestilah 7 an… hehe..  ;)

6.  Do you had smoke : Not yet, haha…

7.  Believe in 1st love? : Ermmm, no idea lah, hehe.. ;)

8.  Math or Science? : Of courselah science! But, now I have to focuses on math, (b.s an), ;)

9. The best friends, boys or girls? : Errmm, susah skitlah. Girl pun ye boys pun ok jugaklah, hehe… Both, J

10. List 5 of your favourite movies :
      a) The Lord Of The Rings (all of them!!)
      b) Jumanji
      c) Titanic
      d) Bujang Lapok
      e)  The Mask
Sebenarnya bnyak ag kot…

11. When is your favourite birthday’s celebration?
      : Every years of my birthday is meaningful and unforgettable.

12. Do you had any pet? : Dululah skrg blum ag..

13. Based on question 12, list all yours pet :
      Errm… Ok, nie dari kecik punye eh.. Kucing (manyak kali dah), kura-kura (comel! Tapi banyak yg
hilang), hamsters (kesian, dah mati), ikan laga n ikan emas (pun sama mati jugak, hehe)…

14. Your second bf? : Ok, my lappy… I love him!

15. Word that you never forget
     : Ok, advises from family n friends (manyak sangatlah, hehe) n words    that had hurt me most…

16. School life or work? : Sometimes school life ag best n fun! Tapi sometimes bekerja pun seronok jugak! ;)


17. Long, short or medium hair? Which one?
: Long kadang2 rimas, short nnti giler rndu kat long hair.. So, I prefer medium.. ;)

18. Blood type : Don’t know, tapi yg sure red in colour, haha..

19. Bad habit since kids?
 : Ermm… Susah tdo malam, :D n daydreaming, =,=’’’

20.  Who are you?
      : I am a girl, x suke kawan makan kawan n kawan lupa kawan (bad attitude tue)...

21. Favourite words 
    : I want to be a billionaire, :).. ngeee...

22. Handphone or camera?
     : CAMERA!! bleh amek2 gmbar, phone x brape minatlah, ahaks!!

Now, it's your turn!!

Okay, itu sahaja soalan dan jawapan merepek meraban dari saya....
Trime Kaseh...

*Ade bran? Copy soalan2 nie n jawab, paste lah kt korg nyer blog ke esbuk ke an...

     

Thursday, December 16, 2010

Zaman Persekolahan...

  Assalamualaikum n gud morning smua... (sbb time aku tulis nie tgah pagi, pagilah sngat pkl 11 lebey dah)..
 Arinie aku bukak fesbuk (mmg tue je kejenye) n seperti biase bukak notifications (1 je, =,=) then dok stalk2 page org (sesaje je eh bknnyer ape2 pun) pastue baca2 lah top news n most recent kt fesbuk tue lah an... Tetibe aq jd tertarik kt status kwn aq nie...
  Emm, mmg btul pun aku pun rindu jugak zaman persekolahan dulu. Tak kirelah time tadika ke, sekolah rendah ke, or time sekolah menengah. Sebelum nak cerita panjang2 aku nak bagitau lah korang nama2 sekolah yg pernah aku belajar..

  • TADIKA JAIM, MELAKA.
  • SEKOLAH KEBANGSAAN DATO' HJ BAGINDA, MELAKA
  • SEKOLAH KEBANGSAAN TAMAN SERI PULAI, JOHOR
  • SEKOLAH KEBANGSAAN TELOK MAS, MELAKA
  • SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TELOK MAS, MELAKA (SYSTEM)
Ha, itulah sekolah 2 aku.. Sekarang nie aku stiil belajar jugak kat Melaka jugak kat UiTM Lendu, Alor Gajah. Tapi tuelah zaman sekolah nie lain dari zaman belajar kat U nie skit. Kalau dulu kat sekolah time die mmg tetap, pagi berkumpul kat dataran dulu, ada perhimpunan, kalau arie Isnin tue lama lah jugak perhimpunanyer, nak kene beratur, nyanyi lagu negaraku, lagu skolah n lagu negeri masing2.. Then kene tggu cikgu2 dok bg ucapan, penyampaian hadiahlah, pengumuman klas yg trberih lah an, haiih mcm2 ag lah an... Tapi miss that moment gak...
 Tapi aku nak citer skitlah, aku time skolah xdelah hebat mne, aku nie cam pendiam skitlah (huhu), blajar pun biase2 je,  peraturan skolah stakt lnggr skit2 jelah (bende yg biase2 je), tdo dlm klass (haha).. Ckp psal tdo dlm klass aq ingt ag wktu tue time form 1 (1st time lak tue dok asrama), aku seperti biase tdo dlm klass (klass math) then punye lame aq tdo, kjap2 trbangun tgok2 skeliling bdk2 gilerlah rmain tdo, pastue aku tgok2 dpn chapter dah laen. Aku tgok buku aku still kat page lame.. Muahaha, giler btul cikgu dah dok ajar tukar chapter laen aku x bgun2 tdo jugak (soorryy cikgu).. ;)
  Apa2 pun bg korg2 yg still study ag nie an, blaja lah baek2 dgr ckp cikgu (nasihat org lah pulak), sbb korg giler akn rndu kat skolah blk... Ok, dah pnat nk type nie, t ape2 hal aku update ag eh...


Time bdk2, aku yg berdiri yg sorg2 tue, huhuhu...


Nie gambar klass time FORM % OMEGA, aku 2 dari kanan...

*credit to my bf "ADLI AIN ZULAIKHA" 4 ur status tau.. ^^ u rmind me lah..
*Miss school life, :') btul x??

Sunday, December 12, 2010

My First Day??


Assalamualaikum n salam sejahtera kpd anda, kamu, you, kalian n dah start dah merepek, hehe...
Emm, apa first impression korang bile tengok tajuk kat atas tue? Sebenarnya x ade pape sangat pun cuma nak ceritakan je pengalaman aku (ecehh) bawak motor... Hek, (malu2)...
Ok, terus terang cakap aku x pandai bawak motor lagi. Ok, ini perasaan aku:

Masa pegang handle motor : WoooW!! Excitednyer.. Tapi takut jugak (bonceng abah, yelah abah jagalah kot2 jatuh n lagi satu motor baru)

Time nak tekan gear               : Ok, ok Ezza relex2...
Motor bergerak (tapi slow je) : Abah, "kaki tue angkatlah." =,=''' (takut2)
                                                Susah nak balance kan motor tue, so redah jelah...
Time nak corner (patah balik) : Alamak! (tekan brek, turun motor, suruh abah je buat, huhhu)

Kesimpulannya  : Suke2!! Nanti nak bawak ag...

Ok, perkara ini agak memalukan sikit, tapi x pe best ape share nagn korang ( macam lah ramai yg baca, hek)
gambar kt tepi nie ialah plan (planlah sangat kan) perjalanan aku bawak motor. Lawak x? Aku just maen lukis2 je kat paint, haha.. Nak lukis malas nak upload...


* Line biru tue aku bawak, kuning abah bawak
*Korang jgn lah nak gelak lebey2 pulak, tahulah jarak aku bawak motor tue cuma beberapa langkah je, =,='''

Saturday, December 11, 2010

KEPUTUSAN FINAL EXAM SAYA (skema x tajuk??, huhu)

Assalamualaikum n salam sejahtera... Selamat semua? Selamat malam, pagi, petang n bla..bla..hehe, selamat bile2 je lah yg korang baca.. :)
Lama ke saya x update? haha, saya lah pulak an, tetibe.. Tapi best tau cam comel n manje je an. Ok2, stop merepek. Hari nie, citer ape, emm let me think, ouhh ok, citer pasal semalam. Semalam? Apa yg ade? Ok, kalau korang nak tau semalam dapat tau pasal result final exam for the first sem! (mmglah first sem an, =,=). Ok, sebelum tue (1 arie sebelumnya), dah kecoh2 kat fesbuk lah "RESULT DAH KLUAR!" Apelagi, dgn perasaan excited + cuak nak tgok result bukak lah student portal n malangnye x dapat tgok pun, ceiyt! Ok, sabar jelah tggu besok...
Besoknya that means semalamnya tengah mamai, then terdengar bunyi phone "teet", ringtone for my message. Aku buat ringtone slow je sebab ade sebab, haha.. Ingatkan tue bunyi khayalan ke, yelah sebab selalu dengar bunyi tapi tengok2 tak ade message. So, ambil handphone then tgok2 ade 1 MESSAGE.
Perasaan ketika itu : EXCITED, KELIRU
"Ezza! Check email kau, rsult dah kluar"
From my rommate serangkap sister aku (ade 2 org, FAIZEEN jugak), ADERINA
Aku pun ape lagi, bukak lappy cepat2, cam giler lah! Then tggu sementara internet tue mendownload (tenet lembap!) n sementara tue bukak fesbuk skali. Punya excited nk tgok sampaikan alamat email sendiri pu lupa, hek sengal. Sambil bermessage dgan Ader,(dua2 org tgah excited)
taaddaa!! Result saya..
Aku cam yekenie?? Tgok bnyak2 kali n cam ok! Siap tepuk2 tangan x percaye (sorang2 je) n sambil bersyukur ke hadrat Illahi.. Amin Ya Allah... Tanks...
Perasaan ketika itu : Happy, Tak Percaya, Bersyukur sangat2 n Alhamdulillah... :)
Ok, nak tau x brape pointer saya?? Hehe, jawapannye ialah : RAHSIA...
Bagi yg dah tau tue diam2 sudah. Saya tak mau bgtau sebab saya rase saya x mau bagitau lah.. HAHA...

*To all my frends, congratulations! Tak kisah korg dpat brape an sebab korang dah berusaha n dah buat yg terBAEK!! Ape2 pun bersyukur kepada Allah S.W.T... Alhamdulillah...
*To semua yg dapat AD/DL (Anugerah Dekan), TAHNIAH!! Keep it up okay sampai abes sem!

Wednesday, December 1, 2010

SESUATU TENTANG SAYA...

BORING2  NIE  KAN, JOM  CERITA  PASAL  DIRI  SENDIRI…

1.Aku suka tengok langit, nak2 kalau ada awan yg gempol2 tue an… Suke sgt!

2.Agk takut dgn tinggi… Tapi org g tinggi2 aku x takut ah, aq suke.. Ahaks! Jgnlah korg ngade2 nk ajk2 aq g tgk2 bwh tgkat (kalau ade kt atas) kalau tgk pun jauh2… Huhu…

3.Kadang2 aku boleh jd sngat pendiam… And boleh jugak jd sngat bising… ikut mood lah weyh… 

4.Seriously, x tipu, family, kwn ckp… Aku agk panas baran.. Ok, boleh bersabar tp kalau dah lebey tue an, mmg kene lah korg, tp don’t worry aku cpt cool… Chill beb..

5.Nak sngat dpt membanggakan family aku!

6.Suka makan! Giler suka.. 

7.Degil sikitlah.. haha… Kenapa? Cara aku.. Sorry ok...

8.Kuat sngat berangan n termenung… maybe sejak kecil, yup.. So, kdg2 tue org tgah2 ckp2 an, aku bknnyer  tumpukan sngat (nak2 time kt kelas, cikgu dok ckp2 aku melayang jauh)… Tapi I’m a good listener, kalau ade mslah share je, aku memahami…

9.Based on no.6, ye aku suka makan, tapi ade habbit x baek sjk dulu, kalau mkn nasi slalu x habes… Membazir an, tp aku try abeskan.. (kalau larat)..

10.Kuat nangis… Haha.. Ok, x delah kuat mane, tgok keadaan lah an. Senang citer sensitif lah kot.. Kdg2 org gurau2 pun nk terase.. 

11.Suke melukis.. (melukis di sini bknnyer mghassilkan lukisan2 yg HEBAT2 ye) Bg aku melukis tue ialah menconteng.. Contenglah pape.. 

12.X suke nak pergi kenduri2 atau ape2 event yg rmai2 org (nk2 org yg x dikenali)… So, ma (panggilan mak aku) pun mmg x kan ajak aku sbb dah tau dah.. Jawapan aku : X nak ikut!

13.Okay, org yg mule a book  tgok aku akan ckp bende nie :”first2 dulu aku ingatkan ko  org sombong” Haha, x pe dah biase dah… So, betullah an “Don’t judge a book by it”s cover” Bile dah kenal, fhm2 jalah an..

14.Suke amek gambar,  x kiralah an, even gmbar awan pun aku dok gatai2 nak tngkap.. Tapi serius chantek!

15.Suka makanan yg pedas2!! Sambal, fulamak fevered aq tue an, lemak cili api… Suke sesangat, tp agk2 jugak pedasnya, jgn lah pedas die cam mkn cili api burung camtue je, mmg x tahan lah an…

16.Suke minum air gas.. Walaupun d’nasihatkan berkali2 tp x leh dah minat an.. Cthnya: coke, pepsi n bla..bla.. Tapi x suke air 100 PlUS, aku pnggil air tue air org saket, hek kejam.. Tapi kalau dah giler haus bedal jelah…

17.Suka tgok rancangan masak-memasak kt tv.. best giler, nak2 kalau rncngan mskkan barat (bajet).. tapi an…. Aku an…  X brape reti nak… Err, fhm2 jelah an.. Tapi jgn risau ade gak yg aku tau… Huhu…

18.Kalau dah suke dengar lagu tue boleh lah aku dok ulg2 lagu tue… Keep repeating the same song over n over again.. Yep… 

19.X ingt lirik lagu! Huhu.. x kiralah lagu English ke malay ke aku susah nk hafal sikit.. Kalau nk hafal aku mnyanyi smbil tgok lirik lagu tue, brlah boleh masuk, tp pastue lupe blk… Singing : FAILED!

20.Kalau dah syg kan org tue mmg syg… Ok, kirenye cam cpt lah sygkan org… Tapi, aku x jiwang eh, x romantik.. Ouhh tidak, bukan gayaku… 

21.Suke tidur.. Huhu.. Nak2 pade waktu siang,, tp an, aku susah sikit nk tidor mlm.. Yg nie dr kecik, aku kalau dulu2 tue an, wktu kecik2 tue an, nk tidur mlm sush sgt, terkebil2 mata, pastue starlah berangan (smpai skrg jgkit, ceiyt!) tp skrg nie dah kurg sikitlah sbb maybe dah bsar n byk keje buat an (banyaklah sgat an)..

 22. Favourite number is 7!! Kenapa 7? Errmmmm… No idea, tp suke sngat.. Maybe dlm seminggu ade 7 arie, maybe family aku ade 7 org.. Ape2 jelah an.. suke!

23.Nak sngat pndai maen guitar! Giler suke dgn guitar nie tau, tp an dah bnyak kali cube x pndai2 gak.. Hek, x mwarisi sngat dari abah.. So, aku suke lah kalau org yg pndai mane guitar nie an. Nak2 kalau die maen guitar dpan aku.. (still x dpat2 ag  :( )

24.Suke tangguh2 an keje.. Sikapku n gayaku! 

25. Suke menghabiskan duit aku ke arah FOOD!!! Yup, ini betue boros tapi aku suke beli mknn x mcm ade s’setangah org beli baju lah n bla..bla.. Ok, aku x.

26. X suke nak pergi shopping2 nie sgat.. pelik an ptut pmpuan suke bende nie tapi aku x suke sngat, mcm penat then rimas sgat lah an nk tgok2 brg then belek2, eiisshh, aku x suke… Aku lagi suke jln2 tgok brg2 tue mcmtue je, pastue g mkn! Aku lagi suke tgok mknn (brg dapur lah kot) mcm best giler!

27. Suke budk2 kecik.. Yg 5 years ke bwh la.. Kelakar lah diorg nie an, mcm2 kerenah.. Suke dukung baby.. Suke.. Comel je an.. Tapi x suke bdk2 yg ngade2 sgat, asik nk nangis je kejenyer, kalau kene adek aku mmg aku x layan pun.. 

sekian dari saya....
*korg ade x yg same2 ngan aq?
*yg x elok tue hrap korg ok2 jelah eh... :)


Monday, November 29, 2010

Bende2 Yg For Sure X Dapat

Assalamualaikum....
Hari nie punye topik ialah apa bende yg sangat2 memang kita nak kan tapi for sure x leh nak dapat (tetibe rasa ayt mcm skema) bende yang memnag aku nak sangat sampai sekarang x boleh nak dapat ialah :
  • ABANG
  • KAKAK
  • ADIK PEREMPUAN (UMUR RAPAT DGN AKU)
Huhu... Btul x bende nie memang x leh nak dapat punyelah kan...  Kenapa aku nak kakak ke abang ke. Sebab ia best.....
Ok lah, sebab aku nak rasa macam mane keseronokan ada orang yg akan menjaga kita, boleh share2 rahsia. Wahhh, bestnye.. Tapi nak buat camnelah kan, sebab memang dah x boleh nak dapat pun. Kalau boleh pun yg b'angkat2.. Tapi die punya syok tue lain, x best. Kat rumah pun aku selalu dok main hempuk-menghempuk (guraun shj, bkn yg ganas2) dgn adik2 aku lah kan.
Tapi bila fikir2 kan balik kite kene bersyukur dgn ape yg kite ade sekarang nie. Alhamdulillah.. Sebab kalau aku ade kakak, mesti die dok suruh2 aku buat keje rumah (seperti yg dilakukan oleh aku kpd adik2ku-kuasa veto) atau ade abang mesti die sibuk2 nak tahu dgn sape kite b'kwn ke kite nak keluar ke (ntah, aku maen teke je).
Ntahlah kan, masing2 ade pendapat masing2... So, ini lah antara bende yg aku nak sangat tapi memang agaklah impossible sesangat nak capai... huhu...

Abang, kakak, adik....
 *Korang ade x perasaan cam aku nie?

Wednesday, November 24, 2010

Ouhh Omega...

Assalamualaikum... Hari nie tetibe ja lah kan teringat nak mentype kat sini tentang kelas lama aku. OMEGA...

Kelas nie kelas aku masa kat SMK Telok Mas, Melaka (system). Bila fikir-fikir balik macam-macam memory yang seronok, best, x best masa aku kat dalam kelas nie. Kalau korang nak tau, aku nie kira macam senior kelas nie (seniorlah sangat kan)... Tak adalah sebab dari aku form 1 sampai form 5, aku stay je kat dalam kelas nie tak berpindah-pindah atau pergi kelas lain... Huhu...

Omega nie kelas yang ke-3 daripada 9 kelas.. Antara kelas-kelas yang ada dekat SMKTM tue ialah Alpha, Beta, Omega (klas aku tue!), Sigma, Teta, Arif, Bestari, Cemerlang and Dedikasi..
Tapi sebelum masuk kelas nie, aku mula-mula sekali ditempatkan di dalam kelas 1TETA. Masa tue kan baru-baru lagi.. Macam mana aku dicampakkan ke kelas Omega?

Okay, masa form 1 ada ujian pertama, masa ujian tue aku dapatlah rangking omega, tue yang diletakkan dalam kelas omega. Kiranya naek kelas lah dari Teta ke Omega.
Aku ingat lagi waktu form 2, Puan Razana (cikgu science n guru kelas ) telah memilih aku jadi assistant monitor (err... itu satu tindakan yang amat besar silapnya) haha... Aku memang tak layak jadi penolong sebab dah lah tak tahu sangat pastue aku tak tahulah kan... Aku nak minta maaf kat korang (macamlah korang baca kan) sebab time jamuan akhir tahun agak kelam-kabut... Sorry2... huhu.. Dah2, tak nak aku fikirkan lagi benda tue, so lepas nie jangan lah ada yang cuba2 nak melantik aku (bajet btullah, macam ada org nak lantik ko kan) sebab korang memang mencari nahas, DISASTER... Muahaha... Tak nak lah aku pegang2 jawatan nie, tak ready lagilah kan... (sekali lagi, aku bajet)...

Sebenarnya nak jugak letak gambar kelas tapi tak ada.. Huhu... Tak apalah kan.. Karya aku..
Itu sahajalah coretan dari saya Nur Ezza Binti Mohd Radzwil..

Korang2, x nak buat ke group or reunion utk bdk2 omega shj?? Muahaha... :)
*rindu cikgu2 yg telah mengajar aku...

Tuesday, November 23, 2010

LAWAKLAH SANGAT KAN...

Ada sepasang kekasih yang sedang duduk di dalam sebuah taman bunga. Mereka duduk sambil berbual-bual seperti yang biasa dilakukan oleh pasangan kekasihlah kan. Apalah...
Sedang mereka berdua duduk terdiam ( tak ada topiklah tue kan) si gadis pun membuka mulut untuk bertanya kepada si jejaka.

Gadis: Awak, awak, apa kata kita cerita-cerita pasal diri kita nak?

Jejaka: Cerita? Emm, cerita apa tue?

Gadis: Emm, hah.. Apa kata kitacakap tentang kita. Awak rasa kan kita nie banyak persamaan ke atau
          perbezaan? (tanya si gadis tersipu-sipu*contol2)

Jejaka: Emm.... (sambil memegang dagu menunjukkan sedang berfikir *bajet2)
            Saya rasa kita nie banyak perbezaan lah kot.. Banyak sangat.

Gadis: Ouuh, ye ke? Apa dia? ( bertanya dengan penuh harapan * mata dah bersinar dah tue)

Jejaka : Yelah, awak suka pakai tudung saya tak. Lagipun saya lagi suka free hair tak nak lah saya...
             (kata si jejaka sambil gelak besar nak m***** dan agak mengong2 sikit)

Gadis: (terus berlalu pergi)

Kan dah cakap kat korang lawak sangat lah kan... Kesian korang baca tapi tak lawak sangat.... Huhu, tak ape sekadar hiburan semata-mata...

Tuesday, November 9, 2010

TAK SUKA.... SUKA TAK.... TAK SUKA....

    Ok, hari nie tak de pape sngat pun yg best atau yg menimbulkan apa2 kesan ke atas aq… (ceh, ayat nak bajet)… Tapi tuelah tiba2 je tngan nie menggatal nak menaip utk menambahkan entry kat sini…
(tarik nafas pjg2 n lepas, berfikir sejenak nak type ape)

    Oklah, ape kata kita borak2 fasal benda yang paling korang x suka n rasa benda tue macam x sukalah…(senang citer)…
    Ok, kita cakap 5 je perkara yang aq x suka, karang cakap lebih2 pulak, x bestlah kan orang tahu ape yg kita x suka kan… Antaranya ialah  macam pencalonan ABPBH pulakdah…

1, BUNYI YANG KUAT & MENAKUTKAN…
Haha… Korang jangan nak gelak lelebih eh… Nak tau x bunyi ape yg aq x suka  tue… Ok, sebelum nie aq pernah cakap kan yang aq x suka kilat.. Guruh jugak antara bunyi kuat yang aq takutlah.. Sebab bila kita dengar je bunyi tue, macam nak luluh je jantung aq (x pastilah kan ini berlaku kata aq je ke kan). Lagi bunyi yang aq x suka ialah bunyi mercun. Memang menyirap lah aq kan kalau adik aq maen x bagi tahu aq dulu. Memang kene ngan aq.

                                                        
2, SERANGGA
Hah, yang nie aq rasa bukan aq sorg je yg takutkan,mesti korang pun takut gak kan. Huh, sebab kita mesti sama sbbnyer sernangga tue menggelikan. Contoh2 serangga yg aq cam geli lah kan lipas (eeuww), semut (bila diorang berkumpul ramai2), belalang n sewaktu dgannya.. (bila aq type bnde nie, aq check keliling aq, kot2 ade ke sekor dua, naseb x de) 
                                                            
3, ORANG BUAT KITA RASA BERSALAH
Haih… Benda nie mmg aq kurang gemarlah kan.. Sebabnya aq x suka lah kan kalau contohnya aq ade wat salah kat org tue tapi org tue x nak cakap ngan kita ape salah kite kan, rasa macam tension giler.. (aarrgghhh!!<--sound effects ag tue).. Perasaaan nie mmg x best langsung n ag 1 buat tambah dose je kt kita… Adoihai.. So, kalau aq ade wat salah ckplah eh.. (ckp pun elok2 lah)


4, BUAT ORANG TERTUNGGU2        
Aq rasa yg nie sebab aq ikut perangai abah aq lah kot. Sebab abah aq mmg x suke buat org tertunggu2, dia mmg cepat. Ade gak org salah tafsir ckp abah mcam kelam-kabut, tp bg aq x. Sebagai anak abah, aq tahu abah buat kerja semua nak cepat supaya x jd masalah n aq supaya bende tue jadi senang.. Well, pepatah org aq ade mengatakan, “MANA TAK TUMPAHNYA KUAH, KALAU TAK KE NASI” (melainkan korg makan mee sup ke kan,gurau je jgn amek serius). So, aq pun cam terikut sikit kot perangai abah nie.. Tapi kadang2 tue kalau aq wat org cam tertunggu kata aq, dia punya rasa tue adoihai…  Bersalah+ x syok + x best + x suka!!

5, ISI BORANG
Emm, mesti ada certain daripada korang yang agaknya cam pelikan ngan aq. Yelah isi borang pun boleh jadi x suka ke. Dah memang sikap aq kan, nak buat camne. Kenapa aq rasa x suka isi borang ni? Sebab x suka lah. Haha, jahat x ayat? Ok2 , aq bagitau korang kenapa ye, sebab bila isi borang ni nak kena baca. Bukan apa, aq suka membaca tau tapi kalau borang ni x best. Lepastue nak kena ikut instructions betul2. Then kalau salah susah pulak tue nak betulkan. Ntahlah kan tapi serius kalau bab2 isi borang nie cam menyampah giler. Tahap x suka!! Huhu…

Nielah antara benda yang x suka nak buat, ada banyak lagi kot tapi x nak citer banyak2, sebab malu..
huhu

     

Friday, November 5, 2010

Scorpions - Still Loving You (lyrics)



Macam mane aq leh tertarik dengan lagu nie?? hehe, sebab abah lah nie.... Rock Kapak...

Mandy Moore - Only Hope.wmv


Sweet Memory..... Love this songs... Tanks dear...

Thursday, November 4, 2010

Kilat...

Semua org tau kan kilat n guruh tue ape... Ok nie penerangan yg lebih jelas lagi pasal kilat...

Kilat ialah nyahcas elektrik di ruang atmosfera yang sering berlaku ketika ribut petir dan kadang kala semasa letusan gunung berapi atau ribut debu. Kilat sering diiringi oleh guruh. Dalam nyahcas keelektrikan atmosfera, perintis kilat mampu bergerak selaju 60,000 m/s dan mencapai suhu sekitar 30,000 °C (54,000 °F), cukup panas bagi melakur pasir silika kepada "kilat membatu", dikenali secara saintifiknya sebagai fulgurit yang lazimnya berongga dan boleh memanjang seberapa jauh ke dalam tanah. Terdapat kira-kira 16 juta ribut petir setiap tahun.
Kilat juga berlaku dalam awan abu dari letusan gunung berapi atau mungkin disebabkan oleh kebakaran hutan yang menghasilkan cukup debu untuk menghasilkan cas statik.

Ok nak tau x sebab ape aq tulis pasal kilat nie? Sebab pade mase aq tulis nie kt tempat aq tinggal tgah kilat n guruh. So aq pun terfikirlah nak tulis pasal salah satu benda yg aq takutkan iaitu kilat... 
Haish... Apelah kan, dah 18 tahun pun still takutkan kilat.. Tapi nak buat camne kan dah takut.. Setiap org ade kelemahan msg2 n takutkan sesuatu bende tue... Tapi tuelah aq try lah jugak kan nak buat cool time kilat tapi x leh.. Aq ingat lagi time KI (kemahiran insaniah) mase tue hujan lebat n kilat... Takut snagat time tue cam nak nanges je... Tanks kat faizeen n izzatie sebab peluk aq time tue... haha, malu lah pulak....

Wednesday, November 3, 2010

A NEW LIFE START NOW...

(ini antara memory yg dapat aq ingat sikit2 mase first time masuk sini...)
p/s: sini tue UiTM, Lendu Alor Gajah, Melaka...
26.6.2010
Tarikh ini merupakan tarikh aku mula melangkah masuk sebagai siswi di UiTM Lendu, Melaka. Hari pendaftaran bermula. Aku mencari kod kursus, aku nampak BM112, dan aku pun beratur. Rupa-rupanya setelah diperiksa aku sepatutnya di BM111. Apa tu BM111? Ok, biar aku terangkan, BM111 tu ialah kod bagi kursus yang sedang aku belajar sekarang. Kursus ni boleh lah dikatakan agak popular. Sebab maybe intake pun ramai kan.
Ok, berbalik tadi, aku pun beratur di belakang seorang budak perempuan. Muka dia putih-putih, tinggi dan time tu tak silap aku dia pakai tudung warna hitam. Dia datang dengan 3 orang perempuan. Aku tak tahulah siapa kan. Lepas tu, diorang ni sibuk bergambar, tapi aku cuma perhatikan jelah dari belakang. Oh, aku datang dengan family aku. Siapa? Abah,mak dan adik perempuan aku. Tapi time tengah nak beratur nak mendaftar nie, diorang tinggalkan aku, pergi makan. Aku agak terkontang-kantinglah sikit. Yelah time tu nak keluarkan i/c je, aku tak tahu nak minta tolong siapa pegangkan file aku. Geram lah sikit aku time tu. Oh, aku jugak ada nampak ex-schoolmate aku, Mia. Dia beratur kat tepi and depan aku. Dia beratur kat BM112. Lepastu dia tunjuk budak depan aku, dia kat Awin kat depan. Samalah kitaorang dulu satu sekolah and satu kelas. Sampai giliran aku, aku tunjuk i/c dan penjaga tu cari nama aku. Dia bagi aku satu kertas warna pink dan tertulis TUN KUDU 2302.
Emm, nama dan nombor kolej. Aku pun telefon abah dan kita orang pun pergi lah ke kolej tu. Dalam kereta kita orang pun macam tercari-cari manalah kolej aku tu. Kat peta yang telah diorang bagi, kolej tu dekat bangunan L. Tun Kudu? Sepanjang perjalanan abah sibuk tanya abang-abang yang jaga kat tepi jalan tu mana kolej aku. Walaupun jawapan yang diberikan sama iaitu “oh, encik jalan depan”, abah still sibuk nak tanya lagi. Macam-macam lah kan, yelah anak first lah katakan, nak masuk sini. Kita orang terpaksa park kereta kat depan ntah tnb kot, sebab dah penuh. So, bawaklah beg yang sebesar alam, dengan baldilah, dan macam-macam lagilah kan.  Turun bukit dan sebelum tu beratur dulu, tulis nama dan nombor yang ada dekat surat tawaran kat satu kertas yang diorang bagi. Ok, selesai dan tak silap aku ada 2 orang kakak and seorang abang yang jaga meja pendaftaran tu. Aku pergi lah naik tangga dan carilah bilik. Adoi, penatlah jugak kan sebab aku dapat tingkat paling atas iaitu tingkat 3. Bilik pulak tu kat hujung, jauhnya jalan. Yang ni aku tak berapa nak ingat dah, hehe so skiplah sikit-sikit ye.
Lepas dah kemas-kemas, mak jugaklah yang tolong, Kita orang duduk dekat pondok bawah. Aku tak kasi abah balik dulu. Yelah, tak nak lah tinggal sorang-sorang kan. Tak silap aku budak bilik aku katanya nak pergi pekan ke bandar ke. Kitaorang kejap jalan, kejap naik bilik, dan adik aku kejap-kejap pergi beli air kat akak sorang ni. Aku tak tahulah siapa kan. Sampai ke satu masa ni, abah pun nak balik. Sedih lah sikit, tapi aku tak delah nak nangis ni sebab aku dah biasa duduk jauh and aku pun pernah duduk asrama sebelum ni, walaupun 2 tahun je, tapi at least adalah sikit pengalaman tu. Aku pun duduk lah kat bilik dengan roommate aku. Macam selalu lah kalau jumpa orang mesti tanya nama and asal mana kan. Nama dia Aderina. Budak Shah Alam. Emm, tak silap aku, budak ni lah yang beratur kat depan aku tadi. Masa nak daftar kat kolej pun sama, dia beratur kat depan aku jugak. Emm….  Kita orang pun cerita lah sikit-sikit, dia kata dia ada kawan baik 2 orang kat sini. Sorang dududk kolej lain, and sorang lagi tu duduk depan kitaorang, tapi dia pergi makan ikan bakar, dalam hati aku emm, mesti makan kat umbai ni, yelah Melaka paling famous ikan bakar kat umbai lah. Cerita lah tentang diri masing-masing sikit-sikit, tapi aku atk ingat sangatlah apa yang aku cerita, sebab aku suka mendengar je. Lepastu, kita orang nak tidur sekejap, yelah penat kan, sebab tak silap petang karang ada aktiviti.
Bangun tidur, ada announcement kat bawah. Aku tk berapa ingatlah time ni, tapi yang pasti kita orang kena turun bawah and bberatur ikut level. Sampai kat bawah, aderina pun jumpa kawan dia, aku salam mak dia and yang ini aku ingat kita orang minta dia tisu, sebab masa tu, muka masing-masing dah berpeluh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my little tortoise *cuba pegang tortoise tu (guna cursor lah) --'