Thursday, December 16, 2010

Zaman Persekolahan...

  Assalamualaikum n gud morning smua... (sbb time aku tulis nie tgah pagi, pagilah sngat pkl 11 lebey dah)..
 Arinie aku bukak fesbuk (mmg tue je kejenye) n seperti biase bukak notifications (1 je, =,=) then dok stalk2 page org (sesaje je eh bknnyer ape2 pun) pastue baca2 lah top news n most recent kt fesbuk tue lah an... Tetibe aq jd tertarik kt status kwn aq nie...
  Emm, mmg btul pun aku pun rindu jugak zaman persekolahan dulu. Tak kirelah time tadika ke, sekolah rendah ke, or time sekolah menengah. Sebelum nak cerita panjang2 aku nak bagitau lah korang nama2 sekolah yg pernah aku belajar..

  • TADIKA JAIM, MELAKA.
  • SEKOLAH KEBANGSAAN DATO' HJ BAGINDA, MELAKA
  • SEKOLAH KEBANGSAAN TAMAN SERI PULAI, JOHOR
  • SEKOLAH KEBANGSAAN TELOK MAS, MELAKA
  • SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TELOK MAS, MELAKA (SYSTEM)
Ha, itulah sekolah 2 aku.. Sekarang nie aku stiil belajar jugak kat Melaka jugak kat UiTM Lendu, Alor Gajah. Tapi tuelah zaman sekolah nie lain dari zaman belajar kat U nie skit. Kalau dulu kat sekolah time die mmg tetap, pagi berkumpul kat dataran dulu, ada perhimpunan, kalau arie Isnin tue lama lah jugak perhimpunanyer, nak kene beratur, nyanyi lagu negaraku, lagu skolah n lagu negeri masing2.. Then kene tggu cikgu2 dok bg ucapan, penyampaian hadiahlah, pengumuman klas yg trberih lah an, haiih mcm2 ag lah an... Tapi miss that moment gak...
 Tapi aku nak citer skitlah, aku time skolah xdelah hebat mne, aku nie cam pendiam skitlah (huhu), blajar pun biase2 je,  peraturan skolah stakt lnggr skit2 jelah (bende yg biase2 je), tdo dlm klass (haha).. Ckp psal tdo dlm klass aq ingt ag wktu tue time form 1 (1st time lak tue dok asrama), aku seperti biase tdo dlm klass (klass math) then punye lame aq tdo, kjap2 trbangun tgok2 skeliling bdk2 gilerlah rmain tdo, pastue aku tgok2 dpn chapter dah laen. Aku tgok buku aku still kat page lame.. Muahaha, giler btul cikgu dah dok ajar tukar chapter laen aku x bgun2 tdo jugak (soorryy cikgu).. ;)
  Apa2 pun bg korg2 yg still study ag nie an, blaja lah baek2 dgr ckp cikgu (nasihat org lah pulak), sbb korg giler akn rndu kat skolah blk... Ok, dah pnat nk type nie, t ape2 hal aku update ag eh...


Time bdk2, aku yg berdiri yg sorg2 tue, huhuhu...


Nie gambar klass time FORM % OMEGA, aku 2 dari kanan...

*credit to my bf "ADLI AIN ZULAIKHA" 4 ur status tau.. ^^ u rmind me lah..
*Miss school life, :') btul x??

3 comments:

ai said...

aaaaaaaaawwwwwwwwwwwwww....
sweet la..^^
suke...^^

Ezza Radzwil said...

tq, tq.... mmuuaaahhhh............

Ezza Radzwil said...

tq, tq.... mmuuaaahhhh............

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my little tortoise *cuba pegang tortoise tu (guna cursor lah) --'