Monday, January 24, 2011

SAhabat♥

 Assalamualaikum.. MAcam-macam perangai bebudak kat level nie. Memang seronok.. Ada yang giler-giler,ada yang macam bebudak and that we call a life. Jumpa bnyak orang. Dapat ramai kawan and ada jugak hilang kawan. Hilang kawan, yup kawan yang dulunya kita anggap kawan. So, sape-sape yang terasa tue pandai-pandailah eh ingat balik siapa kawan baek korang and cuba korang cam betul-betul balik siapa kawan korang time korang susah, siapa yang memang dah tahu perangai korang.Sebab betulkah kawan yang korang ada sekarang nie betul-betul anggap korang kawan??
  Ingat kalau kita nak cari kawan carilah betul-betul and jangan tersilap, salah langkah, emm... Ingat biasanya teman untuk kita huhahuha and enjoy segala macam memang ramai, tapi kalau teman yang nak sedey-sedey, rasa-rasanya wa cakap lu, 1 peratus je. tepuk dada, tanya selera, betul tak? Oklah, tak tahu nape wa tetibe emo je mau tulis pasal kawan nie, sebab.... (biarlah rahsia) So, kepada kawan-kawan aku, ingat aku sayang korang!! But, apa-apa hal pun family comes first♥

 * HAve fun in ur life... ;)
*  Hadis al-Bukhari dari Abu Musa al-Asy’ari, bermaksud:
“Diumpamakan rakan yang soleh dan rakan yang jahat ialah seperti (berkawan) dengan penjual minyak wangi dan tukang besi. Penjual minyak wangi tidak akan mensia-siakan anda, sama ada anda membelinya atau hanya mendapat bau harumannya. Tukang besi pula boleh menyebabkan rumah anda atau baju anda terbakar, atau mendapat bau busuk.”

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my little tortoise *cuba pegang tortoise tu (guna cursor lah) --'